Apetito Blanco dodatek smakowy 20kg - Agrolok.pl
  1. Agrolok.pl
  2. »
  3. Hodowla
  4. »
  5. Surowce paszowe
  6. »
  7. Smakowe
  8. »
  9. apetito blanco dodatek smakowy 20kg

Apetito Blanco dodatek smakowy 20kg


kod produktu: 32171 marka: Ewrol
Apetito Blanco dodatek smakowy 20kg
Apetito Blanco dodatek smakowy 20kg Apetito Blanco dodatek smakowy 20kg
Apetito Blanco jest słodkim, smakowitym produktem towarzyszącym produkcji kukurydzianych płatków śniadaniowych.
ZADZWOŃ
tel. 56 682 38 88
kom. 660 690 073
7:00 - 15:00

Opis produktu


Apetito Blanco można wykorzystywać do mieszania z paszami lub bezpośrednio je posypywać. Idealnie sprawdza się w żywieniu zarówno bydła jak i trzody. Koloryt oraz smakowitość jaką posiada produkt działa wabiąco na młode cielęta i prosięta przyspieszając pobranie innych pasz. Szybsze pobieranie paszy oznacza skrócenie okresu odchowu, a tym samym oszczędność czasu, paszy i miejsca. Dodatek Apetito Blanco zalecany jest dla loch po porodzie oraz przed kryciem w celu zwiększenia liczebności owulujących komórek jajowych. Świetnie komponuje się w menu paszowe bydła mlecznego i opasowe. Zapobiega zasadowicy ze względy na dużą ilość łatwostrawnych węglowodanów Ze względu na dużą zawartość węglowodanów (ponad 83% w tym 9% stanowią cukry) jest produktem energetycznym. Nadaje się dla wszystkich grup żywieniowych.

Przeznaczenie: Uniwersalny komponent paszowy powstały jako produkt uboczny przetwórstwa kukurydzianego.

Główne zalety:

  • Smakowitość – wczesne pobieranie paszy u prosiąt i cieląt - szybszy wzrost i rozwój
  • Wysoki poziom łatwostrawnych węglowodanów – zapobiega zasadowicy
  • Poziom energii poprawia ilość owulujących komórek jajowych – więcej prosiąt w miocie


Skład % udział:

  • Białko- 7,3%
  • Tłuszcz- 1,3%
  • Włókno- 4,1%
Dawkowanie
5-10 % w mieszance, 1-2 kg/szt/dzień



Opakowanie: worek 20 kg


Polecane


Opinie


DODAJ NOWĄ OPINIĘ

Oceń produkt
rewelacyjny
Twój nick
Tytuł opinii
Recenzja *
* - minimum 50 znaków

 

Poradniki












Trwa wczytywanie...

Przewiń do góry